Sreda 07.12.2011.
17:07
Vestionline

Jovanović: Mi smo favoriti u Belgiji

Belgijanci opasni jer su rasterećeni - Vlada Jovanović

"Sa ovakvim skorom u Evroligi ne možemo da kažemo da su Belgijanci favoriti. Ipak, iako nisu zvučno ime, znaju da naprave dobar rezultat. Rasterećeni su, pokušaće da dođu do prve pobede na svom terenu, ali ćemo učiniti sve da im se odupremo. Gledam samo svoj tim i šanse koje stvaramo. Ne želim da stvaram pritisak ekipi, ali nijedan rezultat sa strane ne sme da nas poljulja", rekao je Jovanović, koji prvi put neće moći da računa na Nikolu Pekovića, koji se vratio u NBA.

"Pekovića sam pratio još od njegovog prvog igranja u Partizanu. Mogu da kažem da se on vratio kao isti igrač iz NBA lige. Njegov boravak smo iskoristili na najbolji način. On je doneo u tim ono što ne može da se plati, pozitivan stav prema košarci i ekipi i pobednički mentalitet", dodao je Jovanović.

Partizan je do sada u Evrolig ostvario četiri pobede i tri poraza, dok Šarlroa ima samo jedan trijumf i šest poraza. 

"S obzirom na dosadašnje rezultate u našoj grupi, breme favorita je na našim leđima. Znamo šta nas čeka u Belgiji, ali učinićemo sve da dođemo do pobede u rezutatski veoma važnoj utakmici za nas", rekao je kapiten Petar Božić.

Utakmica 8. kola C grupe Evrolige između Šarlroa i Partizana igra se u četvrtak od 20,30 časova u Belgiji.

2024 © - Vesti online