Utorak 06.12.2011.
22:36
Jutarnji list

Silovali druga nogom od stolice

Direktor Šumarsko-drvodeljske škole kaže da nije bila reč o seksualnom zlostavljanju već “samo” o zlostavljanju (?!)
 

Portparol Policijske uprave Tamara Grčić potvrdila je da su iz spomenute škole primili prijavu protiv trojice maloletnika zbog sumnje na nasilničko ponašanje. Ipak, detalje nije mogla da iznosti jer je istraga u toku, a i zbog toga što su akteri maloletne osobe.

Zbog događaja je održana hitna sednica Školskog veća na kojoj je i odlučeno da se stvar preda u ruke policije, a nasilnici udalje iz škole. Ipak, direktor škole Robert Erdeljac kaže kako je slučaj prenaduvan.

- Stvar nije takva kakvom se prikazuje. Slučaj nije bezazlen, ali nije ni takav kako izgleda. Poduzeli smo sve mere, prijavili slučaj policiji u Karlovcu i Centru za socijalnu rad, a deca su udaljena iz škole i neće pohađati nastavu sve dok se ne utvrde sve okolnosti - rekao je direktor Šumarsko-drvodeljske škole, dodajući kako nije bila reč o seksualnom zlostavljanju već “samo” o zlostavljanju. O detaljima događaja, direktor Erdeljac će uskoro obavestiti javnost.

Mnogi su se u Karlovcu prisetili slučaja iz devedesetih godina, kada je u Učeničkom domu jedan učenik Šumarske škole, inače Vrbovčanin, silovan nogom od stolice, a od posledica zlostavljanja je preminuo.

2024 © - Vesti online