Utorak 06.12.2011.
20:51
Blic

Interpol: Uhapšen Beograđanin

Interpol u Podgorici je raspisao međunarodnu poternicu za Branimirom Veljićem iz Beograda  

Interpolova poternica za Veljićem raspisana je na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici, radi vođenja krivičnog postupka zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo zločinačko udruživanje radi neovlašćene proizvodnje, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.


Veljić je optužen da je od 1. aprila 2009. do 4. maja 2010. godine, na teritoriji Crne Gore, Srbije i Perua, delovao kao član međunarodne kriminalne grupe, kojoj su pripadali i Mehmed Đoković i Senad Čeljić iz Podgorice, Husein Salić iz Plava, Mustafa Radončić sa Kosova i Aleksandar Milenković iz Beograda.


Ta grupa je, kako se navodi, organizovala radi sticanja dobiti neovlašćenom kupovinom i krijumčarenjem kokaina iz Perua preko Crne Gore ka zemljama zapadne Evrope. Kriminalna grupa je otkrivena i razbijena policijskom akcijom "Orah", koju je Uprava policije Crne Gore sprovodila više meseci, a koja je realizovana 4. maja prošle godine.


Tada su, za nekoliko dana, u Crnoj Gori uhapšeni Đoković, Čeljić, Radončić i Salić, dok su Milenković i Veljić bili u bekstvu. Milenković je, u međuvremenu, po poternici Interpola Podgorice uhapšen u Italiji, dok je Veljić bio u bekstvu do hapšenja u Makedoniji, navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online