Utorak 06.12.2011.
19:33
Vestionline

"Zlatni ćuran" za Milenu Dravić

Nagrađena: Milena Dravić
 

"Zlatni ćuran", najviše priznanje festivala, sastoji se od diplome, statuete ćurana i novčanog iznosa, a biće uručen glumici, po tradiciji, 27. marta 2012. godine, poslednjeg dana 41. Dana komedije, i na Svetski dan pozorišta.

"Odluka je bila jednoglasna", rekao je predsednik Upravnog odbora festivala Dobrica Milićević i istakao da je Milena Dravić "zaštitni znak glumačke profesije i najomiljeniji glumački lik u velikoj Jugoslaviji iza koje stoje antologijske uloge".

Dravićeva je na "Danima komedije", koji se u Jagodini tradicionalno održavaju od 1972. godine, od 20. do 27. marta, tri puta nagrađena za glumu statuetom ćuran: 1987. godine za ulogu "Ljubičice" u predstavi "Ptić i Ptica" Slobodana Stojanovića, režija Dejan Mijač u izvođenju Zvezdara teatra.

Takođe, nagrađena je i za ulogu gospođe Šmit u predstavi "Ćelava pevačica", režija Jagoš Marković u izvođenju Kruševačkog pozorišta 1998. godine, i 2011. godine za ulogu Mod u predstavi Kolin Higins "Harold i Mod", režija Milan Karadžić u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta.

2024 © - Vesti online