Utorak 06.12.2011.
14:28
Vestionline

Mladi naučnici dobijaju stanove

Polaganje kamena temeljca za izgradnju stanova za naučnike
 

Đelić je, sa ministrom prosvete i nauke Žarkom Obradovićem i rektorom Beogradskog univerziteta Brankom Kovačevićem, položio kamen temeljac za izgradnju ovih stanova, u bloku 32 u Novom Beogradu.

Prema njegovim rečima, 134 porodice naučnika i umetnika sa Univerziteta od 2005. godine čeka da dobije "krov nad glavom", ali to tada nije bilo moguće zbog manjka novca.
 

Ova 134 stana biće izgrađena u narednih 13 meseci, rekao je Đelić i istakao da je to važna poruka svima koji žele da se posvete ekonomiji znanja i misle da je vredno ostati u Srbiji. Đelić je rekao da stanovi nisu privilegija samo jednog fakulteta, već je napravljen presek različitih disciplina.

Žarko Obradović, Božidar Đelić i Branko Kovačević
 


 

Obradović je rekao da je i izgradnja stanova za mlade naučnike način ulaganja u nauku, pa će slični projekti biti izvedeni i u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Naš zadatak je da vodimo računa o onima koji su ovde, ali i onima koji su otišli, a žele da se vrate i prenesu svoje znanje, rekao je Obradović i izneo nadu da će za 13 meseci ponovo svi doći ovde kako bi proslavili useljenje.

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji stanova popisan je 24. novembra sa preduzećem za građevinarstvo, brodogradnju i trgovinu Deneza M Inženjering doo, a završetak radova je planiran za februar 2013. godine.

2024 © - Vesti online