Utorak 06.12.2011.
17:47
Vestionline, Sport

Kešelj: Teško protiv prijatelja

“Nažalost, umesto da se pripremamo za najveći sportski događaj Olimpijske igre u Londonu i duele sa atraktivnim rivalima, moramo u kvalifikacije protiv reprezentacija koje baš i nemaju zvučna košarkaška imena. Ali, šta je tu je, pošto smo sami sebe i doveli do situacije da igramo kvalifikacije, sada treba da budemo pravi”, rekao je Kešelj i izneo zanimljivo mišljenje o samom odnosu snaga u grupi.

“Ako budemo u kompletnim sastavima, imaćemo dva ozbiljna rivala u borbi za evropsku vizu, Crnu Goru i Izrael. Biće posebno interesantno, s jedne strane i teško, protiv Crnogoraca, za koje igraju moja dva velika prijatelja i bivša saigrača Boris Bakić i Milko Bjelica. Ipak, moramo ozbiljno da pristupimo i ostalim protivnicima, da se ne bismo negde opekli".

Naravno, mnogo toga će zavisiti i od sastava "orlova".

"Nadam se da ćemo svi leto dočekati zdravi i spremni za naporan rad, odnosno da će nas zaobići povrede, što nije bio slučaj u septembru na Evropskom šampionatu u Litvaniji, pa ćemo se kompletni staviti na raspolaganje nacionalnom timu", objašnjava prvotimac grčkog Olimpijakosa.

Iako pitanje selektora još nije zvanično rešeno, gotovo je sigurno da će reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za EP sa klupe predvoditi Dušan Ivković.

"Nadam se da ćemo biti u istom sastavu kao na prethodnom Evropskom šampionatu, ali sve je to posao Saveza. Naravno da bismo želeli da nas trenira i vodi Duda Ivković. Uz to, očekuje u ekipi neka nova imena, mlade igrače koji će stasavati i dresu sa državnim grbom baš kao što je bio slučaj sa mojom generacijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2009. godine", završava krilo Srbije Marko Kešelj. 

2024 © - Vesti online