Utorak 06.12.2011.
11:43
Vestionline, Novosti

Đurić: Nema govora o rasprodaji!

Partizan sada ne mora da prodaje igrače - Dragan Đurić

Kako se bliži zimski prelazni rok, sve se više priča o mogućim transferima u Humskoj. Uglavnom samo o odlascima.

Stezanje kaiša
Partizan nema finansijske probleme, prema rečima prvog čoveka kluba, ali...
"Neophodna je štednja, jer niko danas nema para za bacanje. Napravićemo finansijski plan koji će da obezbedi smanjenje troškova, jer još nema najave da će da se završi velika kriza" ističe predsednik šampiona Srbije.

"To je dokaz da se u Partizanu dobro radi i da klub ima strategiju. Mnogo lošeg se priča o našem fudbalu, ali jasno je da ima pozitivnih stvari. Ne postoji slučajno interesovanje mnogih klubova za našeg igrače. Partizan je uvek imao i imaće kvalitetne fudbalere, koje će želeti klubovi iz najjačih liga Evrope", ističe Dragan Đurić, predsednik crno-belih, na početku razgovora za „Sport“.

"Radi se odlično i u našoj školi i u prvom timu, a odraz svega su rezultati koje prvi tim beleži poslednjih godina".

Već od 1. januara 2012. biće jasno da li i ko može da ode, kad počnu da stižu konkretne ponude u Humsku. Na pomenute cifre teško je ostati miran, ali Đurić ima jasnu poruku:

"Nema govora, ni pomisli o rasprodaji tima u zimskom prelaznom roku. Priznajem da je lepo čuti cifre koje se pominju za naše fudbalere, ali mi u klubu znamo dobro da bi vredeli i tri puta više da su u nekom od najjačih klubova kontinenta. Ali, Partizan sada ne mora da prodaje igrače, jer nema finansijske probleme".

Evropskim klubovima je najinteresantniji Lazar Marković, koji je sa samo 17 godina obeležio fudbalsku jesen u Srbiji. Nema sumnje da je pod lupom mnogih velikana, koji će, izgleda, morati da pričekaju u redu.

"Kada je Marković u pitanju, ne postoji "ponuda koje se ne odbija". Može neko da donese i tri puta više novca od iznosa koji se pominje, ali naš najmlađi napadač će da ostane u Partizanu", kaže Đurić.

Lacio i Roma u borbi za Tomića

 

Rimski fudbalski klubovi Lacio i Roma pokušaće u januarskom prelaznom roku da angažuju jednog od najboljih igrača Partizana ove jeseni, Nemanju Tomića.

Italijanski mediji prenose da predsednik Lacija Klaudio Lotito planira dolazak u Beograd kako bi se dogovorio sa čelnicima Partizana o eventualnom transferu, ali da postoji mogućnost da ga u tome preteknu rukovodeći ljudi Rome.

Ipak, menadžer Nemanje Tomića, Jovica Radonjić, u izjavi za sajt "Goal.com" negirao je bilo kakve pregovore sa rimskim prvoligašima.

 

"Rim je predivan grad i sigurno je da bi Nemanja bio oduševljen da tamo ode. Za sada nismo pregovarali ni sa kim", rekao je Radonjić.

2024 © - Vesti online