Utorak 06.12.2011.
09:53 >> 13:03h
Srna

Nastavljeno uklanjanje barikade u Jagnjenici

Jagnjenica: Uklanjanje blokade puta počelo juče

S puta se uklanja šljunak, a u toku dana bi trebalo da budu uklonjena dva autobusa i olupina spaljenog kamiona, čime će nakon osam dana ovim putem biti uspostavljen saobraćaj između Zvečana i Zubinog Potoka.

Na mestu gde je bila barikada nalaziće se kontrolni punkt Kfora na kome će vojnici sa pripadnicima Kosovske policijske službe srpske nacionalnosti iz Zubinog potoka kontrolisati saobraćaj.

I dalje je razvučena bodljikava žica koja razdvaja vojnike i građane koji još dežuraju u Jagnjenici.

I u mestu Jarinje na krajnjem severu Kosova i Metohije, Srbi su sinoć sa puta uklonili pesak i zemlju, put je prohodan do prelaza ali njime niko ne ide jer je blokiran u međuzoni ka centralnoj Srbiji.

Vojnici Kfora na novom kontrolnom punktu proveravaju vozila i putnike koji skreću alternativnim putem ka Rudnici.U opštini Leposavić nema više klasičnih barikada ali su tamo lokalni Srbi koji "prate situaciju". U opštini Kosovska Mitrovica barikade su na ibarskom mostu, u opštini Zvečan u mestu Rudare jedna kolovozna traka je prohodna, dok se u Dudinom kršu nalazi zabetonirana barikada.

U mestu Zupče barikada se nalazi u mestu Brnjak prema prelazu.
 

Noć na severu Kosova protekla je mirno, a određeni broj Srba je uprkos prvom snegu, i ovu noć proveo na sporednom putu u Jagnjenici na barikadi koja je tu postavljena.

Uklanjanje barikade u Jagnjenici, kao i kod Jarinja, na putu Leposavić - Raška, počelo je juče posle dogovora koji je sa komandom Kfora postigao predsednik opštine Slavisa Ristić.

Prema tom dogovoru, na punktu u Jagnjenici Kfor bi trebalo da obavlja celodnevno dežurstvo, a kontrolu sa vojnicima vršili bi Srbi pripadnici Kosovske policijske službe (KPS).

2024 © - Vesti online