Ponedeljak 05.12.2011.
15:53
Blic

"Nestle" preuzeo "Centroproizvod"

"Nestle" je preuzeo "Centroproizvodov" asortiman za kulinarstvo, konditorske proizvode i napitke

Kako se navodi u današnjem saopštenju za medije, "Nestle" je preuzeo "Centroproizvodov" asortiman za kulinarstvo (začini, dodaci jelima, supe i prelivi), konditorske proizvode (namazi i čokoladne table) i napitke (napici od čokolade i čajevi). To preuzimanje, kako se ističe, unaprediće "Nestleov" potencijal za rast i to kombinovanjem jake robne marke "Centroproizvoda" i lokalne proizvodnje sa kapacitetima "Nestlea" za inovaciju i stalna unapređenja.

Robna marka začin "C" sada će biti deo palete proizvoda koju nudi "Nestle".

"Plan je da surčinska fabrika nastavi sa proizvodnjom svih robnih marki koje uživaju veliko poverenje potrošača, ali će se razmotriti i mogućnosti da se u fabrici proizvode neki od Nestleovih proizvoda koji se trenutno uvoze", kazao je predsednik Upravnog odbora "Nestle" Adriatika Marko Travalja.

Generalni direktor "Centroproizvoda" Nemanja Popov tim povodom je rekao da preuzimanje dela poslovanja od strane Nestlea potvrdjuje lidersku poziciju koju je "Centroproizvod" stvorio tokom nekoliko decenija rada, kako u Srbiji tako i u regionu.

"Uvereni smo da će ovo preuzimanje pozitivno uticati na prehrambeni sektor u Srbiji, što je od velikog značaja za ekonomski razvoj naše zemlje", podvukao je Popov.

U Adriatik regionu korporacija "Nestle" je prisutna od 2003. godine, zapošljava oko 550 ljudi i upravlja fabrikom sladoleda u Staroj Pazovi.

2024 © - Vesti online