Nedelja 04.12.2011.
15:55
Vestionline

Glasali Putin i Medvedev, odziv 25,5 odsto

Putin na biračkom mestu

Prema podacima Centralne izborne komisije odziv do 13 časova po moskovskom vremenu bio je oko 25,5 odsto, što je za nekoliko procenata više nego na prethodnim izborima 2007. godine.

Putin je na biračko mesto u zdanju Ruske akademije nauka u Moskvi, došao sam, bez supruge. Prema izveštajima ruskih agencija, premijer je svoju građansku dužnost obavio u veoma dobrom raspoloženju i posle kraćeg neobaveznog razgovora sa znatiželjnim novinarima i građanima napustio biralište.

Putin je rekao da očekuje veći odziv nego na prethodnim izborima, a njegova procena zasad se pokazala tačnom.

Nešto ranije na biralište u Moskvi, u pratnji supruge, izašao je i ruski predsednik Dmitrij Medvedev. U celoj Rusiji otvoreno je ukupno 96.000 biračkih mesta za oko 108 miliona građana sa pravom glasa.

Dmitrij Medvedev sa suprugom na glasanju
 

Na biralištima dosad nisu prijavljene značajne nepravilnosti niti narušavanje reda o kojem brine oko 320.000 policajaca.

Još 369 biračkih mesta otvoreno je u inostranstvu, a na njima će glasati oko 1,8 miliona građana. Glasanje će biti završeno večeras u 21 čas, a nakon toga biće objavljeni podaci o odzivu. Preliminarni rezultati glasanja očekuju se sutra oko 10 časova po moskovskom vremenu.

2024 © - Vesti online