Nedelja 04.12.2011.
15:09 >> 15:43h
Vestionline

SRS: Hag na štetu svih Srba

Zoran Krasić: Dvostruki standardi Haškog tribunala
 

Krasić je upitao čime se može opravdati dužina trajanja pritvora Šešelja, koji se, već devet godina, nalazi u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala. On je uporedio primer Šešelja, sa slučajevima bivše portparolke tužilaštva Haškog tribunala Florens Artman i haškog optuženika Ramuša Haradinaja.

Artmanova, koja je kažnjena za nepoštovanje suda, nije platila novčanu kaznu od sedam hiljada evra, zbog čega su sudije odlučile da joj se kazna zameni zatvorskom u trajanju od samo sedam dana, dok je Haradinaj, koji nije poštovao nalog suda, čak pušten i na privremenu slobodu, naveo je Krasić.

"Haški tribunal je smišljen da bi se kažnjavali i ubijali Srbi, jer su u očima tog suda Srbi mali Rusi, a Evropska unija je krvni neprijatelj srpskog naroda", rekao je Krasić.

Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti, povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1993. godine. Šešelj je odvojeno osuđen već dva puta - pravosnažno na 15 meseci i nepravosnažno na osam meseci zatvora, zbog nepoštovanja suda, odnosno zbog objavljivanja podataka o zaštićenim svedocima, a protiv njega se iz istog razloga vodi i treći postupak.

2024 © - Vesti online