Nedelja 04.12.2011.
14:53
Beta

Albanci u Češkoj prebili policajce zbog saobraćajne kazne

Foto: Ilustracija

Policija je saopštila da je uhapsila grupu stranaca iz bivše Jugoslavije, ne precizirajući nacionalnost niti državljanstvo, koji se terete da su u noći između petka i subote u jednom baru u Varnsdorfu napali policajca u civilu, a tuča je izbila kada su mu u pomoć pritekle kolege.

"Policija je uhapsila petoricu stranaca, svi su u istražnom zatvoru. Istraga se sprema da ih optuži za izgrede, povrede i nasilje protiv službenog lica", rekla je agenciji ČTK portparolka lokalne policije Petra Tripesova.

Mediji, pozivajući se na nezvanične izvore u policiji, javljaju da je osam do deset napadača iz redova albanske mafije, izuzetno jake na severu Češke. Televizija Nova javila je da je među uhapšenima i Tahir Alija, čijeg je maloletnog sina pre pola godine zaustavila saobraćajna konotrola i kaznila ga zato što je vozio bez vozačke dozvole.

"On je bio uvređen što smo to uopšte sebi dozvolili, tvrdio da je on ovde neko i nešto i pitao kako to da se time uopšte bavimo", rekao je televiziji Nova jedan od policajaca povređenih u tuči.

Brat uhapšenog, međutim, tvrdi da nije reč o osveti, nego da je alkohol uzrok incidenta.

Češki mediji podsetili su da je još jedan član te porodice umešan u nasilje, Rušdi Alija, osuđen na 11,5 godina zatvora zbog ubistva u Varnsdorfu 1998. godine. Rušdi Alija je u bekstvu.

2024 © - Vesti online