Nedelja 04.12.2011.
14:29
Beta

Pantić: Srbi ostaju na barikadama

Uprkos apelu predsednika Tadića, barikade na severu Kosmeta ostaju
 

Pantić je rekao da će barikade biti uklonjene ako to zatraži Skupština Srbije.


"Sudeći po reakcijama građana sa kojima sam razgovarao, raspoloženje je da se ne prihvati dogovor, sve dok Skupština Srbije i Ustavni sud ne daju ocenu ustavnosti i zakonitosti tih sporazuma", izjavio je Pantić.
 

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je da su Srbi na severu Kosova, posle dogovora Beograda i Prištine o integrisanom upravljanju prelazima prema centralnoj Srbiji, zabrinuti i razočarani, jer smatraju da se radi o konačnom priznavanju nezavisnoti Kosova.
 

"Videćemo kako ćemo nastupati, ali ne preostaje nam ništa drugo do da nastavimo mirnu borbu protiv uspostavljanja granice između Srbije i Kosova", rekao je Ristić.
 

On je ukazao da ipak treba videti originalan sporazum između Beograda i Prištine, jer, kako je naveo, ranije se dešavalo da šef pregovaračko tima Beograda Borislav Stefanović javnosti predstavlja sporazume drugačije nego što oni zaista jesu.

"Narod se dole boji da će se tim sporazumom konačno napraviti granica između Kosova i južnog dela naše države što je za nas potpuno neprihvatljivo", ocenio je Ristić.

2024 © - Vesti online