Nedelja 04.12.2011.
08:38
Seecult

Radnici umiru pevajući

Komad “Radnici umiru pevajući” na nov i drugačiji način tretira važnu društvenu temu položaja radničke klase u Srbiji, ojađene u procesu surove i neodgovorne tranzicije.

Angažovano o žrtvama tranzicije: Radnici umiru pevajući 

Napisan u ključu Brehtovog teatarskog izraza, komad je jasno društveno pozicioniran, ali nikako dnevno politički obojen ili opredeljen, već zauzima uzvišeni filozofski pogled na svet, redak u odgovornosti i plemenit u umetničkom izrazu, saopštio je Bitef teatar.

To je nastavak saradnje Bitef teatra i Hartefakt fonda, nakon velikog uspeha njihovog prvog zajedničkog projekta - predstave “Hipermnezija”, u režiji Selme Spahić, koja je dobila glavnu nagradnu međunarodnog žirija kritike na 51. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS u Sarajevu, a pozvana je da predstavlja region na jednom od najznačajnijih evropskih festivala posvećenih dramskom tekstu, Bijenalu u Vizbadenu, u junu 2012. godine.

U predstavi igraju Milan Kovačević, Igor Borojević, Marija Bergam, Marija Milenković, Aleksandar Đinđić, Marko Gvero, Đorđe Branković, Milan Marić, Nina Lazarević, Ana Dubljević, Ana Ignjatović-Zagorac, Milica Pisić i Nevena Jovanović.

Dramaturg predstave je Filip Vujošević, scenografiju i kostim potpisuje Maja Mirković, a kompozitor je Draško Adžić.

2024 © - Vesti online