Subota 03.12.2011.
20:36
Beta

Milović: Ukoliko je sporazum najbolji za Srbiju, nema problema

Dragiša Milović

"Kada dobijemo od (šefa pregovaračkog tima Borislava Stefanovića) Borka originalnu verizju sporazuma koju je dogovorio u Briselu, kada ona bude predstavljena poslanicima u Skupštini, možemo da donosimo odluku o prihvatanju sporazuma", kazao je Milović agenciji Beta.

Milović je to rekao povodom zahteva predsednika Srbije Borisa Tadića da Srbi sa severa do sutra prihvate sporazum o upravljanju administrativnim prelazima koji je postignut juče u Briselu.

Milović je rekao da su rok i zahtev koji im je predsednik uputio dokaz koliko se Beogradu žuri zarad kandidature.

"Sigurno da će svi naši odbornici i građani tražiti pisanu verziju sporazuma iz Brisela. Na reč ne možemo donositi odluke koje se tiču opstanka i našeg i naše dece", rekao je Milović.

Puno je nejasnoća u dogovorima postignutim u Briselu, da bi konačno mogli svoju odluku da iznesemo trebaju nam sporazumi u pisanoj formi, kazao je predsednik opštine Zvečan.

Milović je poručio Beogradu da neće biti problema ukoliko su sporazumi najbolji za Srbiju, jer to znači da su najbolji i za njih. "Ukoliko je to najbolje za Srbiju, a s obzirom da smo i mi građani Srbije neće biti problema", rekao je on.

"Mi nijedan sporazum nismo dobili, zašto se krije od nas i od parlamenta pitanje je", kazao je Milović i dodao da kosovski Srbi imaju pravo da sumnjaju, jer su svi sporazumi u korist Prištine.

Prema njegovim rečima, sporazum o integrisanom upravljanju granicom je kamen temeljac za priznanje nezavisnost Kosova.

Milović je naveo da čelnici lokalne samouprave ne žele niti hoće da se kriju iza bilo koga jer zastupaju stavove skupština opština i građana.

2024 © - Vesti online