Za Nikolino bolje i lakše sutra

Sada bolje diše: Nikola Mihajlović sa majkom Gordanom
 

- Reagovali smo odmah pošto smo posredstvom lokalnih medija saznali o nevoljama ovog teško bolesnog dečaka. Pomagalo za njegovo lakše disanje, koncentrator kiseonika sa inhalatorom, obezbedili smo po vanrednim osnovama. Za nabavku aparata Fond je izdvojio 10.000 KM. On će olakšati život Nikoli Mihajloviću i svakodnevne probleme sa kojima se suočavala njegova porodica - rekao je šef kancelarije fonda Aleksandar Miljuš.
 

Želi da ozdravi

Da bude zdrav i da može da diše najveća je želja bolesnog Nikole Mihajlovića koji pohađa sedmi razred Specijalne škole "Đorđe Natošević" u Prijedoru.
- Drugovi mi mnogo pomažu. Vrlo dobar sam učenik i moja najveća želja je da ozdravim. Sanjam da se bar jednom bez problema igram sa ostalom decom iz škole - naglasio je Nikola.

Dečakovi roditelji Gordana i Savo Mihajlović kažu da su im po objavljivanju njihove teške životne priče u vezi sa bolesti sina, u pomoć pritekli i građani, pa čak i predstavnici kineske privredne delegacije. Oni su kupovinom slika sa prijedorske likovne kolonije uplatili deo novca za Nikolino ozdravljenje. Za samo mesec i po dana, koliko je trajala humanitarna akcija, Mihajlovići su prikupili oko 5.000 KM, što će im uz nabavljeni aparat donekle ublažiti težak život.


- Zahvalni smo svima koji su nam pomogli. Neopisivo smo srećni, jer je našem sinu uz pomoć aparata za disanje sada život mnogo lakši. Počeo je i bolje da jede i svakodnevno ga vozim u školu na nastavu - ističe Savo Mihajlović, koji sa porodicom živi od samo 400 KM koliko iznosi plata koju prima u prijedorskom Autotransportu. Polovina te plate odlazi na kredit koju su podigli za izgradnju porodične kuće.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online