Subota 03.12.2011.
00:08
Večernje novosti

Nova krivična prijava protiv Jocića

Branko Jocić

Jocić, koji je od ranije u pritvoru po rešenju istražnog sudije Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, i Tomić, osumnjičeni su da su počinili ovo krivično delo tokom 2004.

U to vreme Jocić je bio generalni direktor "Puteva" i suprotno odredbama Zakona o javnim nabavkama sklopio tri ugovora o nabavci 33 vozila.

“Utvrđeno je da je ta tri ugovora o kupoprodaji sklopio kako bi "zaobišao" pomenuti Zakon.Ukupna vrednost tih automobila bila je u to vreme 36,5 miliona dinara. Tako piše u pomenutim ugovorima”, navodi izvor "Novosti".

“Došli smo i do saznanja da je šest automobila fakturisano kao da je reč o blinidranim vozilima, što im je dodatno podiglo cenu. Veštačenjem je, međutim, utvrđeno da je reč o običnim automobilima”, navodi isti izvor.

Druga optužnica protiv Jocića podignuta je prošlog meseca za ista dela. Ovog puta, međutim, bilo je reči o izvođenju radova na izgradnji puta Požarevac - Kostolac i pojačanog održavanja regionalnih i magistralnih puteva na području Braničevskog okruga. Na toj optužnici je i Radoslav Savatijević Kene, koji se sada sumnjiči i za malverzacije u Rudarskom basenu "Kolubara".

Istraga je, međutim, došla do saznanja, ali i dokumenata da je "Srboauto", koji je automobile prodao "Putevima", vozila nabavio od preduzeća "Alfa 24" iz Subotice i to za 23,8 miliona dinara. Na razlici u ceni zaradio je "Srboauto", a za isti iznos su oštećeni "Putevi".

Protiv bivšeg direktora "Puteva Srbije", koji je uhapšen marta ove godine, do danas su podignute dve optužnice.

Prva se odnosi na davanje i primanje mita, pranje para i zloupotrebu službenog položaja. Reč je o sumnjama da su zloupotrebljena sredstva od Evropske banke dobijena za sanaciju klizišta na području Krupnja i Loznice.

2024 © - Vesti online