Petak 02.12.2011.
23:32
Vestionline, Beta

Partizan favorit u vaterpolo Kupu Srbije

Utakmice će biti neizvesne, jer su protivnici ravnopravni - Igor Milanović 

Treneri polufinalista vaterpolo Kupa Srbije složili su se da je razlika u jačini između Partizana i ostalih ekipa mnogo manja nego prethodnih sezona, ali da su crno-beli ipak favoriti.

Trener Partizana Igor Milanović pohvalio je kalendar takmičenja jer utakmice u Kupu "znače", a posebno ekipama koje igraju Evroligu.

"Kalendar takmičenja je zgusnut, dobro je urađen. Razlika između Partizana i ostalih ekipa je manja jer smo ostali bez pet reprezentativaca i imamo potpuno novu fizionomiju. Krenuli smo u ciklus podmlađivanja ekipe", rekao je Milanović na konferenciji za medije u Kući vaterpola u Beogradu.

On je istakao da očekuje "interesantne i neizvesne" utakmice jer su protivnici "ravnopravni".

"Pomno ću pratiti utakmicu Zvezda - Vojvodina. Nadam se da će i u budućnosti ekipe biti ravnopravne, a utakmice interesantne, jer je to u interesu srpskog vaterpola", kazao je trener Partizana i istakao da njegova ekipa mora da bude maksimalno koncentrisana protiv Beograda.

"Ne gledam na to kao da smo već u finalu. Moramo biti maksimalno koncentrisani, ako ne uđemo najozbiljnije u meč, biće problema. Utakmica neće biti neinteresantna", zaključio je Milanović.

Trener Beograda Dragan Strugar ocenio je da je njegova ekipa autsajder u polufinalnom meču protiv Partizana.

"Mi smo autsajderi. Nemamo često prilike da igramo protiv Partizana, ovo je prilika da steknemo neka nova iskustva. Druga utakmica će biti neizvesnija", rekao je Strugar.

Trener Crvene zvezde Dejan Savić rekao je pred polufinalni meč protiv Vojvodine da očekuje borbenu utakmicu.

"Očekujem interesantnu, borbenu utakmicu. Mi smo prošle godine krenuli u "rat" s Vojvodinom za drugo mesto. Meč će biti drugačiji nego u prvenstvu, jer se tada ništa nije odlučivalo, a sutra nema popravnog. Želim da pobedi bolja ekipa", rekao je Savić.

On je istakao da bi u interesu srpskog vaterpola bilo da se ekipe još približe crno-belima i našalio se da bi bilo "lepo da Partizan izgubi u polufinalu".

"Mi sada razmišljamo samo o polufinalu. Ako se desi da prođemo u finale, uvek postoji potajna nada", zaključio je Savić.

Trener Vojvodine Dejan Stanojević takođe je ocenio da dolazi do izjednačavanja ostalih ekipa s Partizanom, ali da su crno-beli favoriti.

"Znamo kako treba da odigramo protiv Zvezde i pitanje je na koji način će koja ekipa da nametne svoj ritam. Ako dođemo do finala, nadamo se čudu", rekao je Stanojević.

Prvu utakmicu polufinala igraju Partizan i Beograd sutra u 19.30 na bazenima Sportskog centra Banjica, a na istom mestu Crvena zvezda i Vojvodina sastaju se sat i po kasnije. Finale se igra u nedelju u 21 sat.

2024 © - Vesti online