Petak 02.12.2011.
16:52
Srna

Letonci odustali od Jata

Radna grupa Ministarstva za infrastrukturu i energetiku koja provodi transakciju, sastavljena od predstavnika "Jata", državnih institucija i savetnika, priprema predlog daljih aktivnosti za rešenje poteškoća u obavljanju javnog prevoza u vazdušnom saobraćaju, koji će Vlada usvojiti na jednoj od svojih sledećih sednica.

Letonci odustali od Jata, Srbija nije

Na tender za pronalaženje strateškog partnera sa kojim treba da bude osnovana nova srpska aviokompanija javio se samo "Baltik aviejšn sistem". Kompanija "Baltik aviejšn aistem", koja je suvlasnik letonskog "Er Baltika", ispunila je sve kvalifikacione uslove na tenderu, a konkretna ponuda o strateškom partnerstvu sa "Jat ervejzom" trebalo je da bude dostavljena do 12. decembra ove godine.

Ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je u novembru da će Vlada Srbije sa strateškim partnerom ili bez njega, osnovati novu, profitabilnu srpsku aviokompaniju, koja će biti oslobođena od dugova "Jat ervejza".

Poslovni rezultati "Jat ervejza" za ovu godinu pokazuju da je, prema tvrdnjama v.d. generalnog direktora Vladimira Ognjenovića, taj avioprevoznik uvećao broj putnika za 20 odsto, a profit za 14 odsto.

2024 © - Vesti online