Petak 02.12.2011.
17:08
Beta

Tarlać i Mijatović za bolji rad sa mladim košarkašima

Prema rečima potpredsednika te organizacije Dejana Bodiroge oni su angažovani da unaprede rad sa mlađim kategorijama nacionalnog tima.

Dragan Tarlać: Očekujem bolje rezultate u radu sa mladima

"Kada smo došli su KSS jedna od glavnih ideja bila je da se posveti pažnja radu sa mladim igračima. Prošlog leta osvojene su četiri medalje, ali nije cilj samo osvajanje trofeja, već i pravljenje igrača", rekao je Bodiroga u "Kući košarke".

On je dodao da će se u saradnji sa klubovima KSS zalagati da mladi igrači dobijaju veću minutažu u svojim ekipama, kao i da će se jednom mesečno organizovati okupljanje mlađih selekcija.

"Želja je da periodična okupljanja jednom mesečno na par dana postanu praksa. Na taj način pokušaćemo da izgradimo kult reprezentacije kod igrača, a studiozno i strateški pratićemo njihov rad i napredak tokom cele godine", dodao je Bodiroga.

Potpredsednik KSS kazao je da će posebna pažnja biti posvećena mladim igračima u regionu, dijaspori i na američkim univerzitetima.

Prema rečima Dragana Tarlaća mlađe kategorije reprezentacije Srbije "osvajaju medalje, ali se ne dobija konačan proizvod".

"Ne stvaraju se A reprezentativci. Mladi igrači ne smeju dugo da sede na klupi, već ima treba takmičarski ritam. To ćemo i pokušati da ostvarimo u saradnji sa klubovima", kazao je Tarlać i dodao da je zahvalan što je dobio poverenje za "veoma odgovoran i izazovan posao".

"Obaveza je, ali više zadovoljstvo, što je sa ovog mesta selektiran niz vrhunskih jugoslovenskih sportista. Očekujem bolje rezultate u radu sa mladima, a to ćemo pokušati i kroz razgovore sa trenerima i roditeljima", dodao je direktor muških reprezentativnih selekcija KSS.

Dejan Mijatović je najavio da će se zahvaljujući mesečnim okupljanjima mlađih selekcija napraviti "skauting i dosije svakog igrača".

"Probaćemo da na tim okupljanjima pratimo razvoj igrača i pomognemo im da napreduju i stvore kult reprezentacije", dodao je trener mlađih muških reprezentativnih selekcija KSS.

2024 © - Vesti online