Četvrtak 01.12.2011.
22:30
Vestionline

Partizan nadigrao Makabi u "Pioniru"

 

Nikola Peković se trijumfom oprostio od crno-belog dresa

Partizan je do sada zabeležio četiri pobede i tri poraza, dok izraelski šampion ima pet trijumfa i dva neuspeha. Srpskom šampionu po svemu sudeći će trebati još jedna pobeda za plasman u Top 16 Evrolige, pošto je direktan konkurent za prolaz dalje ekipa Armanija večeras kao domaćin izgubila od Real Madrida sa 72:65.

Crno-beli su odlično otvorili utakmicu i stigli čak i do 13 poena prednosti. Makabi je tek u završnici druge četvrtine rezultatski sustigao Partizan i vratio prednost domaćina na samo minus dva koša 39:37.

Silno je Partizan ušao u drugo poluvreme i vratio prednost na plus osam - 45:37. Makabi tri i po minuta nije uspeo da postigne pogodak, što je nateralo trenera Blata da prvi iskoristi tajm-aut u trećoj četvrtini.

Crno-beli su prednost od osam poena zadržali zahvaljujući trojci Mačvana (48:41), kojom je prekinuta serija Makabija od četiri poena, koju je odlučnom igrom predvodio Smit. Iako je "ponos Izraela" odlično zaigrao u finišu treće deonice, Partizan je ipak uspeo da očuva prednost od sedam poena.

Iako je Mačvan trojkom sa osam metara na pet minuta do kraja povećao prednost Partizana na 59:52, Makabi se u poslednjem minutu trojkom Pninija primakao na samo dva poena. Ali, u samoj završnici, košarkaši Makabija su napravili dva namerna faula i crno-beli su zasluženo stigli do četvtog trijumfa u ovoj sezoni.

Najefikasniji na parketu - Milan Mačvan sa tri trojke srušio "svoje"

Partizan je meč odigrao bez povređenog plejmekera, Ejsija Loua, koga su uspešno zamenili mladi Jaramaz i kapiten Božić.

Najefikasniji igrač utakmice bio je krilo Partizana, Milan Mačvan, sa 22 poena, a Nikola Peković, koji se u ponedeljak vraća u NBA ligu, postigao je 17 poena, dok je Lučić dodap 15. Najbolji strelac u ekipi Makabija bio je Smit sa 12 poena, dok je Džordan Farmar, koji se takođe vraća u NBA ligu, zabeležio 11 koševa.

Stateg Partizana Vlada Jovanović bio je oduševljen partijom koju su pružili njegovi igrači.

"Savladati bilo koji ekipu koja se nalazi u našoj grupi Evrolige je veliki podvig. Velika želja mojih momaka koji su od prvog minuta pokazali, i koncentracija svih igrača u većom delu utakmice, kao i fantastična publika - zaslužili su svaku pohvalu. Znali smo da nas čeka težak meč, ali uspeli smo još jednom da se izborimo s tim i zabeležimo pobedu", rekao je trener crno-belih Vlada Jovanović.

Narednu utakmicu prvak Srbije igra na gostujućem terenu 8. decembra protiv belgijskog tima Šarlroa.

2024 © - Vesti online