Četvrtak 01.12.2011.
18:46
B92

"Vlast se odriče Kosova"

Država ne brani ni narod, već ga se polako odriče kroz pregovore u Briselu, a ne brani ni samu državu
 

"Barikade na Kosovu nisu nastale iz pustog hira naroda, već se taj narod našao u nezahvalnoj ulozi - on brani i sebe i državu na Kosovu, a država - istovremeno - ne brani ni narod, već ga se polako odriče kroz pregovore u Briselu, a ne brani ni samu državu", rekao je Koštunica beogradskim medijima.

Po rečima lidera DSS-a, u delovanju naroda na severu Kosova "ništa se ne čini zakulisno", već u organima u kojima učestvuju sve političke stranke, skoro bez izuzetka, dok se u Beogradu Skupština Srbije uopšte ne bavi Kosovom.

"Skupština Srbije nije uspela da iznedri deklaraciju o Kosovu, a postojeću, od 30. jula, ne poštuje. Jer sve što je učinjeno u pregovorima u Briselu, uključujući i poziv Srbima da uklone barikade, suprotno je toj deklaraciji", naveo je Koštunica i zaključio da je "paradoksalno, zvanični Beograd između Mitrovice i Brisela".

"Kosovska Mitrovica i opštine sa severa Kosova bave se pitanjem Kosova, kako da ne dozvole uspostavljanje granice. Kosovom se i te kako bavi Brisel, na našu ozbiljnu štetu. A nešto između, što bi trebalo da se najozbiljnije bavi Kosovom - zvanični Beograd - Kosovom se ne bavi", rekao je Koštunica

2024 © - Vesti online