Četvrtak 01.12.2011.
17:39
Blic

Vozači izujedali radnike parking servisa

Foto:arhiva

Na automobil koji je parkirao na prostoru stare autobuske stanice u Vrnjačkoj Banji, a vlasništvo je Predraga G., kontrolor firme “Metroparking banja” okačio je kaznu od 1.000 dinara prošle subote.

- Toliko se naplaćuje po opštinskoj odluci i sporazumu koji postoji među preduzećima ukoliko na automobilu nema oznake da je plaćena mesečna pretplata, da je kupljena dnevna dozvola za parkiranje ili da je SMS-om plaćeno parkiranje. To naši kontrolori proveravaju što uređajima, što vizuelno. Na tom automobilu toga nije bilo - priča Ninoslav Čeperković, šef smene.

Drama počinje kada su se putnici iz spornog automobila vratili na parking.

- Zatekli su kolegu na parkingu i odmah ga odvukli u obližnji podrum. Tu su ga verbalno i fizički maltretirali i rekli mu da ima pet minuta da ode do naših kancelarija i stornira kaznu. Vlasnik automobila je u međuvremenu otišao do parkinga i pomerio kola o čemu imamo dokaz zahvaljujući video-snimku iz obližnje prodavnice koja pokriva i taj prostor, a druga dvojica su za kolegom došli do naše kancelarije odakle su nas, sada obojicu odveli, u isti onaj podrum gde su njega maltretirali i nastavili sa torturom uključujući i ujedanje za uši, tražeći da im za sat vratimo navodno ukradeni automobil - priča vidno potresen Čeperković.

Kada je tortura završena, radnici su o dešavanjima obavestili direktorku firme Maju Remetić.

- Momci su bili pod stresom, jednom od njih je čak i pozlilo jer je ozbiljno bolestan, a da smo mi odneli automobil nije moguće, jer nam je pauk na remontu, zato sam odmah obavestila policiju koja je, koliko znam, privela sve osumnjičene - kaže direktorka firme, a u policiji potvrđuju da se incident dogodio.

- Prekršajne prijave su pokrenute protiv sve trojice napadača, a protiv Predraga G. i krivični postupak zbog lažnog prijavljivanja krivičnog dela, odnosno jer je, kako sumnjamo, lažno prijavio da mu je automobil ukraden - potvrdila nam je u telefonskom razgovoru nezvanična saznanja Kristina Nikolić, portparolka kraljevačke Policijske uprave.

2024 © - Vesti online