Subota 02.01.2010.
12:10
Vesti

Uhapšen vođa "jugo-bande"

Iako su Malme proteklih meseci potresli brojni obračuni tih mafijaških grupa, u kojima je bilo i žrtava, navodni čelnik klana priveden je jer je ostao dužan šest meseci zatvora, na koliko je osuđen zbog ilegalnog nošenja "Zastavinog" pištolja.


Kako navode švedski mediji, policija veruje da je uhapšeni ključna figura velike kriminalne organizacije, najjače u Malmeu. On se pre četiri meseca našao na meti egzekutora i teško je ranjen, ali je preživeo.

Osim toga, specijalna jedinica je prošle jeseni, tokom velike akcije hapšenja značajnih ljudi u podzemlju, kod njega pronašla vojni pištolj proizveden u Kragujevcu, a na sebi je imao pancir. Njegov saputnik, za koga se pretpostavlja da je zapravo telohranitelj, bio je naoružan "kratežom" i škorpionom.


Usledilo je suđenje, a 22-godišnjak se branio da je bio preplašen, nakon pucnjave i ranjavanja, pa je nosio oružje da bi se zaštitio. Državni tužilac, međutim, bio je neumoljiv, tim pre što je u stanu za koji policija tvrdi da ga koriste on i njegova grupa, pronađeno još oružja. Kasnije je u tom stanu postavljena paklena mašina.


Tužilac je zamerio 22-godišnjaku i što nije hteo da pomogne policiji da pronađe ljude koji su pucali na njega. Kako se pretpostavlja, zato je odlučio da "nesporazume" reši bez uplitanja vlasti, kako je to već uobičajeno u podzemlju. Sud mu je uprkos tome odredio minimalnu kaznu od pola godine zatvora. Ni tom blagom kaznom nije bio zadovoljan 22-godišnjak, pa se krio od poternice dok ga policija najzad pre nekoliko dana nije zaustavila i uhapsila.

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 02.01.)

2024 © - Vesti online