Petak 01.01.2010.
18:36
Vestionline

Spavanje - najveće zadovoljstvo od svih

Osećaj koji imamo pošto se dobro naspavamo najprijatniji je od svih, a nalazi se ispred pronalaženja novca na koji smo zaboravili i, čak, maženja sa voljenom osobom u krevetu.

Spavanje, hrana i deljene posebnih momenata na samom su vrhu liste nastale prikupljanjem odgovora ispitanika u Velikoj Britaniji, prenose tamošnji portali.


U anketi je učestvovalo 3.000 osoba, a istraživanje je sprovela prehrambena kompanija "Batchelors Cup of Soup".

Portparol te kompanije Rob Stejsi ističe da su "ljudi govorili šta im ulepšava dan, a to su uglavnom male stvari koje prave veliku razliku".

"Ponekad i samo kratko maženje ili kompliment mogu mnogo da pomognu da se nečije raspoloženje popravi, ako je imao loš dan, mogu biti delotvorniji od skupog poklona", objašnjava dalje Stejsi.

Na listi od 50 najprijatnijih stvari nalaze se i neočekivana iznenađenja, poput otkrića da ste smršali, osmehivanja stranca, dobijanja pisama od prijatelja, ali i nešto vrlo zanimljivo - kad shvatite da red u supermarketu u kojem se vi nalazite najbrže prilazi kasi.


Mnogo ispitanika izjavilo je i da ih raduje doručak u krevetu, ručak sa prijateljima, mamina kuhinja, roštiljanje s rodbinom i drugo.

2024 © - Vesti online