Četvrtak 01.12.2011.
08:00
Tportal

Najbolji mali hotel na Jadranu

Nagrada Adrian koju dodeljuju dnevne novine Slobodna Dalmacija za najbolji mali porodični hotel, ove godine je ostala u Splitu. Nagrađen je, butik-hotel Vestibul i to nije prvo priznanje za taj turistički objekt kojeg je već prošle godine Sunday Times uvrstio među 100 najboljih hotela u Evropi.

Hotel Vestibul smešten je dvadestek metara od Peristila u delu Dioklecijanove palate u kojem su se originalno nalazile carske odaje. Dobio je ime po vestibulu, okrugloj prostoriji sa kupolom pod kojom je nekad bilo predvorje carskog stana. Nekoliko srednjovekovnih kuća na toj lokaciji je pre šest godina preuređeno u mali hotel sa sedam luksuznih soba.

Enterijer hotela koji je izvanredan spoj elemenata tradicije i savremenog dizajna rad je dve arhitektice, Saše Bui i Katje Dešković. Domaćini naglašavaju važnost individualnog pristupa gostu, koji pozitivno reaguju na to. Najbrojniji gosti su Amerikanci, ponajviše iz Njujorka, potom iz Engleske i Australije, a odnedavno dolaze i Brazilci. Ono što ih posebno privlači i impresionira jeste činjenica da u hotelu Vestibul zaista borave na lokaciji carskih odaja moćnog Dioklecijana.

2024 © - Vesti online