Subota 02.01.2010.
06:00
Vestionline

"Električni orgazam" večeras u "Akademiji"!!

Još nisu za "staro gvožđe": "Električni orgazam"

Na novom CD-u "Električni orgazam" radi već četiri godine, a ovo će biti prvo izdanje koje, kao kolektivni autori muzike, potpisuju Srđan Gojković Gile (vokal, gitara), Ljubomir Ljuba Đukić (klavijature) i Branislav Petrović Banana (gitara).

Album je najavljen kao fuzija roka, fanka i soula, a sniman je u studiju samog benda.


"Dobili smo tu neku opuštenost i energiju, koja se obično izgubi kada uđeš u sterilni prostor nekog studija na koji nisi navikao, koji je za tebe nov, tako da će ovde biti malo topline koja je obično bivala izgubljena na ranijim albumima", istakao je Gile.

Pesme su u u fazi remiksa, producent će biti Voja Aralica, a izdavačka kuća još uvek nije precizirana.

Predstojeći koncert najavljen je kao grubi presek tridesetogodišnje diskografije benda. "Veš sad imamo toliko albuma da baš ne možemo ni sa svakog da sviramo po neku pesmu. Bend radi već trideset godna, mi stalno sviramo i stalno menjamo repertoar pesama, pošto polazimo od tačke da ako je nama zanimljivo, biće zanimljivo i publici", naveo je Gile.

Ono što svirku "Električnog orgazma" u "Akademiji" čini još interesantnijom jeste prenos koncerta uživo putem interneta, odnosno putem veb adrese www.live-e.tv, a posetioci će njihov nastup moći da prate i preko video bimova, postavljenih u Malom klubu i art kafeu "Fleka" na Akademiji.

Kao predgrupa sviraće mladi beogradski sastav "Straight Mickey and the Boyz", a podršku pre i posle koncerta pružaće DJ Steva Glušac.

Cena ulaznice je 600 dinara.

2024 © - Vesti online