Sreda 30.11.2011.
09:41
Vestionline

Doniranjem organa produžavamo život

Predsednik ovog društva Vladimir Marković je na­glasio da je najveća ljudska vrlina upravo u tome što znate da ste nekom pomogli i spasli život.

Predstavnik delegacije Evropske unije u Srbiji Maja Vučković - Krčmar pročitala je pismo šefa delegacije EU u Srbiji Vensana Dežera u kome se navodi da je neophodno što više informisati građane o značaju doniranja organa i podsticati ih da to urade.

U ime SPC okupljenima se obratio vladika Atanasije Rakita koji je rekao da Crkva podržava sve napore u medicini kojima se produžava život.


"Vredni su i dostojni poštovanja svi oni koji daju organe drugome kome su potrebni. Veoma je važno da se svest o značaju doniranja organa produbljuje", rekao je vladika Atanasije.

Program su vodili Maja Nikolić i Dejan Pantelić, a na prijemu su bili i ministar za dijasporu Srđan Srećković, nekadašnji komandant Žandarmerije Goran Radosavljević Guri, glumac Svetislav Goncić, potpredsednik srpskog Olimpijskog komiteta Ivan Todorov i veliki broj ljudi iz javnog života.

Više od 200 zvanica je potpisalo donatorske kartice.

Medicinskim ustanovama koje se bave transplatacijom organa trenutno nedostaje 500 bubrega, 150 jetri i 30 srca za transplataciju.

2024 © - Vesti online