Sreda 30.11.2011.
06:01
Večernje novosti

Vlada usvaja dogovore sa Prištinom

Ilustracija: Sednica Vlade Srbije
 

Tako će se, nakon donošenja uredbe o matičnim knjigama, formalno zaokružiti paket propisa za implementaciju dosadašnjih dogovora koji su u Briselu postigli Borislav Stefanović i Edita Tahiri.


Dan uoči nove runde briselskih pregovora, Cvetkovićev kabinet oformio je i posebnu Kancelariju za stručne i operativne poslove u pregovaračkom procesu između Beograda i Prištine.

Ta komisija neće donositi političke odluke, već će dobiti zadatak da obezbedi praktično sprovođenje i doslednu implementaciju konkretnih dogovora koji postignu Stefanović i Tahirijeva.

Zato taj organ nije ni sastavljen od političara, već od operativaca na čelu sa Dejanom Pavićevićem, diplomiranim pravnikom koji radi i kao šef kabineta ministra za KiM Gorana Bogdanovića.

Novim uredbama i komisijom, Vlada će pred nastavak pregovora i odluku Evropskog saveta o kandidaturi Srbije, potvrditi političku volju Beograda da sva dogovorena rešenja zažive na terenu.

Kao i dokument o matičnim knjigama, i uredbe o katastru i slobodi kretanja biće usvojene na telefonskom zasedanju Vlade.

2024 © - Vesti online