Utorak 29.11.2011.
18:07
Beta

Bojkot šaljive reklame sa Mugabeom i Gadafijem

"Moamer Gadafi" s puškom na vodu u šaljivoj reklami lanca restorana Nando
 

Šef Čipangana, takozvanog "bratstva" predsednikovih pristalica, pozvao je lanac restorana Nando da povuče reklamu sa Mugabeom ili da se suoči s kaznenim merama, među kojima je i bojkot.

U reklami - koja se emituje za južnoafričko tržište a mogu je videti i stanovnici Zimbabvea - prikazan je Mugabe kako sedi sam za stolom, nameštenim za svrgnute diktatore među kojima je i ubijeni libijski vođa Moamer Gadafi.

Uz pesmu Meri Hopking "Those Were The Days, My Friend" (To su bila vremena, prijatelju moj), glumac koji tumači Mugabea priseća se vremena koja je proveo sa bivšim diktatorima.

Među "sećanjima" je i scena u kojoj Mugabe i Gadafi pucaju jedan na drugog iz pištolja na vodu, pri čemu Gadafi poteže zlatni "kalašnjikov" na vodu.

Mugabe takođe pravi anđele od peska sa Sadamom Huseinom, peva karaoke sa Mao Cedungom, a Idija Amina drži raskrečenog u parodiji scene sa Kejt Vinslet i Leonardom Di Kaprijem iz "Titanika".

Direktor ogranka restorana Nando u Zimbabveu rekao je da nije obavešten o južnoafričkoj televizijskoj kampanji.

Musekiva Kumbula, poslovni direktor firme Inskor Afrika, koja je vlasnik Nando franšize u Zimbabveu, naveo je u saopštenju da je reklama od 60 sekundi koja se može videti na internetu nastala u Južnoj Africi za tamošnje tržište i klijentelu.

Inskor grupa "smatra da je reklama bezosećajna i odraz lošeg ukusa", kazao je.

U Zimbabveu je vređanje Mugabea zabranjeno zakonom.

2024 © - Vesti online