Utorak 29.11.2011.
14:50
Vestionline

Vuk: Molim Srbe da napuste barikade

Vuk Drašković: Ne daj bože da Kfor sprovede samo deo onoga što je potpisano...
 

- Ja molim Srbe da napuste barikade, da ne izazivaju nesreću, nema tamo jednog srpskog vojnika, nema vlasti Srbije - rekao je Drašković.


Lider SPO je u emisiji "Hoću da znam" TV B92 ocenio da se "prosipaju laži da Srbija ima suverenitet i da čuva Kosovo, da je to crvena linija srpske poltike".


- Kosovo i balvani su najveće poniženje koje je Kosovo doživelo - smatra Drašković.


Prema njegovim rečima, postoji zabluda da je predsednik Srbije Boris Tadić kriv za gubitak Kosova i za gubitak suvereniteta nad Kosovom, da Kosovo nije izgubljeno, nego da on "neće da ga brani".


Ono što piše u Ustavu Srbije i stvarnost na Kosovu, dodao je Drašković, "ne govore jedno s drugim".


- Imamo dva izbora ili da stvarnost uskladimo sa Ustavom, a to je da pošaljemo vojsku i stupimo u rat sa Albancima, i druga je mogućnost da kažemo da mi taj rat ne možemo da vodimo, jer bi nam postradalo svo stanovništvo na Kosovu - ukazao je Drašković.


On zagovara ideju Srbija u Evropi, i najviši standardi za Srbe na Kosovu, zaštita prava i baštine za Srbe u pokrajini.


- Okrenimo se članstvu EU i maksimalnoj zaštiti svog naroda na Kosovu, da Ahtisarijev plan bude osnov pregovora, s tim da se dobije poseban status za sever - rekao je Drašković.


On je napomenuo da je taj status za sever već "poseban" po Ahtisarijevom planu. Naš narod je žrtva "bezočnih laži", ocenio je Drašković i upitao "zašto se ne objavi ono što je potpisano u Kumanovskom sporazumu".


- Ne daj bože da Kfor sprovede samo deo onoga što je potpisano. To su strašna ovlašćenja - naglasio je Drašković.

2024 © - Vesti online