Utorak 29.11.2011.
16:23
Vestionline, Blic

Misterija samoubistva Spida, policija najavila istragu

Samoubistvo zbog ucene? - Geri Spid

Prema jednoj od teorija u britanskoj štampi, do tragedije koja je šokirala fudbalski svet došlo je zbog pretnji jednog tabloida da će objaviti pojedine detalje iz privatnog života fudbalske legende.

Igrač koji se proslavio u dresu Lidsa i Njukasla, pronađen je mrtav u nedelju u svom domu u Česteru, a policija je saopštila da se radi o samoubistvu 42-godišnjeg Spida. Ipak, zvanična istraga je pokrenuta, a mediji su počeli da spekulišu o razlozima. Kako navodi AP, nekoliko njegovih prijatelja je navelo da je bio depresivan, dok internetom kruže glasine da je "jedan od tabloida imao nešto veliko o Spidu".

"Telegraf" je čak nagovestio da je jedan list spreman da objavi da je Spid imao homoseksualnu vezu sa bivšim saigračem. "San" i "Dejli star" su brzo reagovali i naveli da nisu imali spremne priče o privatnom životu Gerija Spida.

Ipak, najviše prostora u medijima zauzimaju razgovori sa Spidovim kolegama i prijateljima koji danima oplakuju odlazak legende legenardnog Velšanina. Njegov agent i kum Hajden Evans se u ime Spidove porodice zahvalio na ogromnoj podršci i porukama koje su dobili u teškom periodu za njih.

"Gerijeva porodica želi iskreno da se zahvali svima koji su izrazili saučešće i koji se saosećaju sa nama. Zaista smo zatrpani porukama koje su nam mnogo pomogle. Samo bismo hteli da zamolimo za privatnosti u našem bolu", poručio je Evans u ime porodice Spid.

Spid je za kratko vreme uspeod da preporodi reprezentaciju Velsa i sa mnogo optimizma se spremao za kvalifikacije za odlazak na Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Iza sebe je ostavio ženu i dva sina.

Voker: Rekao je da bi voleo da se vrati pre Božića

 

Spid je veče pred samoubistvo proveo na "BBC"-u gostujući u emisiji "Fudbal fokus", a voditelj Den Voker tvrdi da ni u najluđim snovima nije mogao da nasluti šta će se desiti već sledećeg jutra.

 

"Bio je raspoložen kao i uvek. Sa velikim entuzijazmom je pričao o reprezentaciji Velsa i kako se nada uspehu u kvalifikacijama za SP. Pričao je o svojoj deci i partiji golfa sledeće nedelje. Čak je spomenuo i da je počeo da 'tvituje'. Strašno je pomisliti da neko ko je toliko talentovan i voljen neće više biti sa nama. Bio je zaista raspoložen zbog emisije i rekao je da bi voleo da se vrati pre Božića", otkriva Voker.

2024 © - Vesti online