Utorak 29.11.2011.
11:51
Alo

Država Vuku isplaćuje 190.000 evra

Drašković posle atentata u Budvi

Vuk Drašković je u Prvom osnovnom sudu podneo tužbu protiv Srbije i zahtevao odštetu od čak 600.000 evra zbog pokušaja atentata na njega 15. juna 2000. u Budvi i pokušaja ubistva na Ibarskoj magistrali 3. oktobra 1999. godine. Međutim, posle poravnanja s državom, lider SPO je pristao na 19 miliona dinara, odnosno dva puta po 9,5 miliona.

Taj novac će mu biti isplaćen u nekoliko rata iz trezora Narodne banke Srbije. Sagovornik "Aloa" iz Trezora tvrdi da je isplata već počela. To, inače, nije jedini novac koji je država morala da isplati predsedniku SPO.

"Pre toga, Drašković je dobio pet miliona dinara pošto je tužio Srbiju zbog prislušnih uređaja koji su pronađeni u njegovoj kući", navodi izvor "Aloa".

Vuk Drašković juče nije bio dostupan za komentar, a u sedištu SPO-a je rečeno da će mu poruka novinara biti preneta, ali se lider te stranke nije javio. Vukova supruga Danica Drašković odbila je da odgovara na novinarska pitanja. "Neću da govorim. Neću", odgovorila je i odmah prekinula vezu.

Već isplaćeno više od milion evra!


Porodicama Veselina Boškovića, Zvonka Osmajlića, Vučka Rakočevića i Dragana Vušurovića, koji su stradali u pokušaju atentatata na Draškovića na Ibraskoj magistrali, država je do sada isplatila po 250.000 evra. Isto toliko je dobila i porodica Vuka Stambolića, koji je ubijen 25. avgusta 2000. godine. Zbog neosnovanog boravka u pritvoru, general Vlado Trifunović dobio je 6,2 miliona dinara, a njegovi saradnici, pukovnici JNA u penziji Berislav Popov i Sreten Raduški, po 4,2 miliona dinara.

2024 © - Vesti online