Utorak 29.11.2011.
06:00
Vestionline

Medvedev: Putin predsednik, pa šta?

Rusija nije autoritarna: Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev
 

"U činjenici da postoji politička snaga koja može da bude izabrana i treći put, ne vidim nikakvu katastrofu", kazao je ruski predsednik i istakao da su demohrišćani u Nemačkoj već gotovo 20 godina na vlasti, a Margaret Tačer u Britaniji bila punih 18 godina.

"I niko nije rekao da je to negativan trend. Dakle, u tome nema nikakve tragedije", kazao je Medvedev u razgovoru sa novinarima Uralskog saveznog okruga.

"Tokom proteklih 12 godina dešavale su se u zemlji razne stvari. Neke od njih bile su apsolutno neophodne, bez njih bi se država jednostavno raspala", istakao je Medvedev, navodeći problem terorizma i potrebu za učvršćivanjem vlasti.

On je istakao da se "poricanje prava i sloboda propisanih Ustavom nije desilo" i da "državni sistem nije pretrpeo velike promene".

Medvedev je rekao da će konačnu reč dati građani na izborima za parlament 4. decembra i na predsedničkim izborima 4. marta sledeće godine, dodajući da će, ako kandidat Jedinstvene Rusije Vladimir Putin pobedi na izborima za predsednika, "onda to biti za narednih šest godina, a za dalje ko zna".

2024 © - Vesti online