Utorak 29.11.2011.
08:00
Smedia

Borovec – najveći ski centar Bugarske

Mesto za zimu punu uzbuđenja i nezaboravan odmor - Borovec
 

Borovec se nalazi 73 kilometara od Sofije i 473 kilometara od Beograda. Smešten je na severnim padinama planine Rila, u podnožju najvišeg vrha na Balkanu, Mousala (2.925 metara). Pokriven je bujnom borovom šumom a prostire se na nadmorskoj visini od 1.350 metara. Mesto koje je i danju i noću urbano i puno života. Ovde možete da uživate i u noćnom skijanju, brojnim tavernama i barovima, preporučuju Moja putovanja.

Pod snegom od novembra do maja

Poseduje vrhunsku mrežu skijaških staza za sve kategorije skijaša, a naročito je pogodan za alpske discipline. Borovec je dva puta bio domaćin Svetskog Kupa u alpskom skijanju. Ukupna dužina staza iznosi 40 kilometara. Instaliran je sistem od devet žičara i to: jedna četvorosedna, jedna jednosedna i šest vučnih žičara sa ukupnom propusnom moći od 8.150 skijaša na sat. Najviši skijaški vrh je na 2.560 metara.

Borovec je prekriven snegom od novembra do maja zahvaljujući mikroklimi (srednja januarska temperatura je – 4.6 stepeni Celzijusa). Pre sedam godina u Borovecu je napravljena nova staza Musalenska, duga 12 kilometara, kao i dva četvoroseda sa kapacitetom od 2.400 skijaša na sat.

2024 © - Vesti online