Ponedeljak 28.11.2011.
13:36 >> 14:56h
Vestionline

SK: Odbojkaši Srbije izgubili i od Italije

Srpski odbojkaši u konta ritmu

Najefikasniji u našem timu bili su Aleksandar Atanasijević sa 20 i Uroš Nikolić sa 15 poena.

Narednu utakmicu najbolji srpski odbojkaši igraju u utorak od 10.20 časova po našem vremenu protiv Brazila.

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je da je zadovoljan kako su se mladi igrači suprotstavili selekciji Italije na Svetskom kupu.

"Nismo dobro odigrali prva dva seta. U trećem setu smo od početka nametnuli dobar ritam. Iskreno sam zadovoljan... To je glupo reći, jer smo izgubili, ali zadovoljan sam kako su momci igrali u poslednja dva seta", rekao je Kolaković.

On je objasnio da je "ovo bila dobra prilika da se odmore iskusniji igrači, a da se mlađima pruži šansa da osete protivnika".

"Sutra je utakmica sa Brazilom, sa kojim nemamo priliku često da igramo. Treba protiv svetskih prvaka da probamo nešto više", rekao je Kolaković.

Reprezentativac Srbije Dragan Stanković istakao je da njegova ekipa nije pobedila Brazil na nekom značajnijem takmičenju.

"Posle dva dana odmora sutra ćemo izaći sa prvom postavom, da pokušamo da pobedimo. Nikada Brazil nismo pobedili na nekom većem takmičenju. Nadam se da ćemo pružiti dobru igru", rekao je Stanković.

Prema njegovim rečima, Brazil je izgubio poslednji meč na Svetskom kupu od Kube i moraće da se potrudi da mu se to više ne ponovi.

"Oni će izaći u najjačoj postavi. Borićemo se, pa ako budemo uspeli da pobedimo, to će biti veliki plus za nas", rekao je Stanković.

2024 © - Vesti online