Ponedeljak 28.11.2011.
13:38
Blic

Kan: U pljački ubijen juvelir, osumnjičeni "pink panteri"

Sumnja pala na čuvenu balkansku bandu

Napad je izveden u subotu uveče u specijalizovanoj prodavnici za prodaju prstenja, narukvica i satova, a smrtno pogođeni juvelir umro je jedan sat kasnije.


Ova oružana pljačka obnovila je sumnje i strah da je ponovo na delu ozloglašena banda naoružanih pljačkaša iz istočne Evrope, poznatija pod imenom "Pink panter". U trenutku napada, oko 18 časova, u juvelirnici je bilo četvoro ljudi kad su maskirani napadači upali u radnju.


"Tražili su da svi legnu licem prema zemlji i počeli da razbijaju stakla na vitrinama bejzbol palicama. Menadžer jmuvelirnice je smrtno ranjen hicem u glavu, a pljačkaši su pobegli sa nakitom i gotovinom", saopštio je portparol lokalne policije.


Teško ranjeni menadžer je, uprokos naporima lekara hitne pomoći, preminuo za menje od jednog sata. Maskirani razbojnici su pobegli na motociklima, a veruje se da su, osim "kalašnjikovom", bili naoružani i šok-bombama i hladnim oružjem.


Pre dve godine naoružani pljačkaši, odeveni u havajske košulje, ukrali su nakit vredan 13 miliona funti iz prodavnice "Kartije" u Kanu i pobegli na motociklima. Veruje se da je i subotnja pljačka u Kanu delo "Pink pantera", jer je izvedena na skoro identičan način kao i pljačka "Kartijea" pre dve godine.

2024 © - Vesti online