Ponedeljak 28.11.2011.
14:42
A. Bošković - Vesti

Čola ostavlja bez daha

Obučen u crno odelo, mladalačkim korakom Čola je istrčao na binu i zapevao "Sinoć nisi bila tu", a publika ga je dočekala ovacijama. Usledili su hitovi "Produži dalje", "Čija je ono zvijezda", ali i pesme sa aktuelnog albuma "Kad pogledaš me preko ramena".

Bila je ovo prilika i da se na marginama koncerta proslavi rođendan Fikreta Vukelića Fantoma, Čolinog prijatelja i dugogodišnjeg organizatora njegovih koncerata u Beču. Pesmom i šarmom Zdravko je, kao i svaki put do sada, uspeo da razgali srca naših zemljaka, dok su se u publici rame uz rame tiskali i mladi i stari, koji su sa istim žarom pevali svaki stih njegovih pesama.


Nada van der Land, poreklom iz Sarajeva, već decenijama živi u Beču i nije želela nikako da propusti koncert pevača koga voli još od tinejdžerskih dana. Kako je rekla, prvu njegovu ploču dobila je kao trinaestogodišnja devojčica i od tada obožava njegove pesme.

- Čola je za mene tada bio kao što je danas Lejdi Gaga i još više od toga, čitav univerzum. Za svoj 13. rođendan sam dobila njegovu tadašnju ploču, koja je za mene imala neprocenjivu vrednost. Stihovi njegovih pesama, ali i njegova otvorenost i entuzijazam i danas ostavljaju bez daha, kao nekada, kao i uvek - rekla je za "Vesti" Nada. Sestre Amira i Samira Pertesi doputovale su na koncert iz Graca, a inače su poreklom iz Sarajeva

- Ne propuštamo Čoline koncerte bez obzira na to koliko je daleko mesto na kome peva. Bile smo u junu i na njegovom koncertu na beogradskom Ušću. On je jedan i jedinstven - rekla je Samira.

U publici se našla i šesnaestogodišnja Marijana Savić, koja je Čoline pesme zavolela uz tetku, a sada ga je po prvi put čula uživo i, kako kaže, oduševljena je.


- Koncert je bio veoma dobar, a pesme koje peva su emotivne i ne znam kome se ne bi svidele - kaže Marijana.


Ponesen emocijama publike Čola im se odužio na najbolji način koji zna - pesmom, pa su se njegovi hitovi orili halom Gasometar do kasno u noć.

2024 © - Vesti online