Ponedeljak 28.11.2011.
06:40
Srna

EU rešava "srpska pitanja" u Hrvatskoj

Vojislav Stanimirović
 

"Sad će, ipak, biti postavljen jedan kontrolni mehanizam, posebno u ovom periodu monitoringa, do 15. jula 2013. godine, gde će oni brojna otvorena pitanja, posebno iz poglavlja 23, koje se odnosi na pravosuđe i ljudska i manjinska prava, morati da reše", rekao je Stanimirović.

Govoreći o predstojećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, Stanimirović kaže da je utisak da je HDZ više uradio za Srbe nego SDP, koji se bori isključivo za glasove Srba.

On je pojasnio da se SDSS odlučio na saradnju sa HDZ-om, jer je stranka, ulaskom u parlament, zatekla brojne probleme koji su mogli da budu rešeni samo sa Vladom, kojoj su odmah predočeni određeni problemi - od obnove kuća do elektrifikacije, vodovoda, lokalnih, stanarskih prava.

"Nismo u potpunosti zadovoljni što nismo sve rešili, ali smo ipak 70 odsto sporazuma uspeli da završimo. Smatramo da to što smo postigli u toj vladi jeste jedan napredak u odnosu na raniji period. Naravno, ne u potpunom smislu, ali verujte, da nismo ušli u vlast sa HDZ-om, mnoga srpska sela bi ostala u mraku", rekao je Stanimirović.

2024 © - Vesti online