Ponedeljak 28.11.2011.
05:15
Press

Svetlani Vukajlović otkazuje jetra?

Ima ozbiljne zdravstvene probleme: Svetlana Vukajlović
 

Vukajlovićeva je u septembru uhapšena zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj prilikom nabavke vakcina protiv novog virusa gripa 2009. godine i protiv nje je pokrenuta istraga i određen joj je pritvor.
 

Pre mesec dana, kako saznaje list iz pouzdanih izvora, bivša direktorka RZZO počela je da oseća ozbiljne tegobe. U početku je izgledalo da su problemi sa jetrom prolaznog karaktera, ali s obzirom na to da nikako nisu prestajali, u Centralni zatvor pozvan je stručnjak sa VMA. Uprava zatvora ništa nije želela da rizikuje, posebno imajući u vidu da Vukajlovićeva odranije ima probleme sa srcem.
 

Za sada je, kako navodi izvor "Pressa", još rano da se razmišlja o eventualnoj hospitalizaciji Vukajlovićeve. Dalji tok lečenja zavisiće u svakom slučaju najviše od medicinskih nalaza.
 

U međuvremenu, punom parom traje istraga protiv Svetlane Vukajlović, direktora "Jugohemije" Vladimira Gravara i prvog čoveka valjevske firme "Detap" Ljubomira Pavićevića. Oni su uhapšeni 19. septembra i osumnjičeni za malverzacije prilikom nabavke "Novartisovih" vakcina protiv gripa H1N1.

Istraga je usmerena na raspisivanje i sprovođenje tendera, izbor ponuđača, kao i činjenicu da su nabavljene vakcine bile skuplje za dva evra po komadu od ponude pojedinih drugih kompanija i nabavnu cenu drugih zemalja u regionu.
 

U zahtevu za sprovođenje istrage stoji da je državni budžet oštećen za više od šest miliona evra. Takođe, utvrđeno je da je kupljena kineska vakcina firme "Zejijang tijanjan biofarmasjutikals", a ne cepivo "Novartisa", koji je dva dana pre sklapanja ugovora sa Srbijom kupio akcije pomenute kineske kompanije. Jedna doza plaćana je 799 dinara.

2024 © - Vesti online