Nedelja 27.11.2011.
21:22
Vestionline

Partizan ubedljivo savladao Hemofarm

Partizan sigurnom igrom pobedio Hemofarm

Partizan je prednost imao već u uvodnim minutima meča, ali je Hemofram bio ravnopravan rival tokom prvog poluvremena. "Crno-beli" su prelomili utakmicu u svoju korist u trećoj četvrtini koju su ubedljivo dobili 28:10.

Petorica igrača domaćeg tima imala su dvocifren poenterski učinak, a nejafikasniji je bio Marko Čakarević koji je ubacio 14 poena uz 9 skokova. Dragan Milosavljević je postigao 13 poena uz 7 asistencija, koliko je postigao i Nikola Peković. Vladimir Lučić je ubacio 12 poena, a Miroslav Raduljica deset. U poraženom timu dvocifren učinak su imali Ivan Maraš sa 13 poena i Mladen Jeremić sa 11 poena.

Partizan je odlično otvorio utakmicu i posle trojke Lučića i poena Pekovića već u trećem minutu imao devet poena prednosti - 11:2. Jeremić je prekinuo seriju "crno-belih", ali je Marko Čakarević ubacio svoju prvu trojku, a zatim Peković ubacio treći koš na meču i Partizan je imao 16:4. Do kraja četvrtine Vrščani su zaigrali bolje u odbrani, dozvolili Partizanu da ubaci još samo četiri poena, pa se na prvi dvominutni odmor otišlo sa samo poenom prednosti za šampiona Srbije.

Hemofarm je sredinom druge deonice imao tri poena prednosti, ali je Partizana u finišu poluvremena ponovo stekao rezultatsku prednost i na kraju prvog poluvremena bilo je 41:36 za "crno-bele".

Partizan je utakmicu prelomio u trećoj četvrtini, a gosti su za pet minuta ostali na samo jednom košu. Početkom treće četvrtine plejmejker "crno-belih" Ejsi Lo je nezgodno pao i napustio parket, ali se posle vratio na klupu. U poslednjoj deonici postignuto je najmanje poena i nije bilo rezultatske neizvesnosti 82:60. 

Košarkaši Radničkog zabeležili su prvu pobedu na svom parketu ove sezone pošto su pobedili Zagreb sa 85:83 (18:18, 25:16, 21:22, 21:27).

Radnički je ključnu rezultatsku prednost stekao u drugoj četvrtini, na kraju prvog poluvremena Kragujevčani su imali +9, dok su u trećoj četvrtini vodili i sa 13 poena razlike (52:39). Do kraja meče Zagrepčani nisu uspeli da priđu na manje četiti poena zaostatka, ali su zahvaljujući poenima Mulaomerovića i Rančića poraženi sa samo dva poena razlike.

Najefikasniji u ekipi Miroslava Nikolića bio je Dejvid Sajmon koji je ubacio 21 poena uz 8 skokova. Odličnu je odigrao i Stiven Marković koji je postigao 18 poena uz sedam asistencija i tri skoka. Još dva igrača imala su dvocifren učinak, Bakić je postigao 16 poena, dok je Sinovec ubacio 13 poena.

Zagrepčani su peti put poraženi u ABA ligi ove sezone, a u Kragujevac su stigli posle druge evroligaške pobede. Najefikasniji igrač meča bio je Damir Rančić koji je ubacio 22 poena, Mario Kasun je postigao 19 poena, a Krunoslav Simon 15.

2024 © - Vesti online