Nedelja 27.11.2011.
15:12
Vestionline

SRS: Vlast vodi Srbiju mečki na rupu

Evropskoj uniji, SAD "i tamo gde vlada zapadna demokratija", zbog činjenice da se lider Srpske radikalne stranke već devetu godinu nalazi u pritvoru Haškog tribunala.

EU je pred raspadom: Zoran Krasić


Reagujući na ocenu predstavnika misije EU u Beogradu da pritvor u Srbiji traje nedopustivo dugo, čak i po sedam godina, i da zemlja ne ispunjava evropske kriterijume po tom pitanju, Krasić je na konferenciji za novinare, konstatovao da se, izgleda, ti evropski standardi ne primenjuju za Haški tribunal.


"Ono što preživljava Šešelj u Haškom tribunalu kao pojedinac, što mu se dešava i primenjuje, mora cela Srbija da proživi kao kolektivitet", ocenio je on.


Prema Krasićevom mišljenju, u tom cilju su u Srbiji i napravljene "proevropske stranke" - da sprovode u Srbiji ono što se radi Šešelju u Haškom tribunalu.


On je rekao da te stranke Srbiju vode "mečki na rupu, ka EU koja je pred raspadanjem, jer više ne postoji ona EU od pre 20-30 godina".


"Zato ne prekidamo akciju 'Hoćemo Šešelja - nećemo u EU... Jasno poručujemo: Nećemo EU. Neće oni nas, nećemo ni mi njih", naglasio je Krasić.

2024 © - Vesti online