Nedelja 27.11.2011.
11:24
Vestionline, sportal.rs

Zvezdu čeka oštra kazna, na tapetu i Partizan

Skandalozan scenario u kome samo pukom srećom nije bilo teže povređenih, otpočeo je na severnoj tribini odakle je, najpre ka igračima Partizana, koji su izašli da osete teren, a kasnije još žešće ka golmanu Vladimiru Stojkoviću, poleteo plotun topovskih udara. Čuvar mreže crno-belih zaštitu je našao ispod podignutih štitova pripadnika žandarmerije koji su bili poređani na ulasku u tunel.

Stotine baklji koje su potom upaljene, neposredno pred početak meča, takođe će biti razlog da disciplinci lige oštro kazne crveno-bele, i to ne samo novčano.  

Zbog ovog prekršaja navijača, Zvezda bi jedan ili više narednih mečeva mogla da igra pred praznim tribinama. Presedan predstavlja i scena sa poluvremena kada je stručni štab gostiju, na čelu sa trenerom Stanojevićem iz bezbednosnih razloga odbio da pođe ka svlačionici, pa je petnaest minuta odmora kovao taktiku za nastavak, na klupi!

Kazna sasvim sigurno očekuje i Partizan, čije su se dve zaraćene frakcije navijača sukobile na drugom kraju stadiona. Nekoliko desetina grobara sa južne tribine potrčalo je ka suparničkoj grupi, "zabranjenima", i pobacalo baklje. Policija je intervenisala postavljanjem kordona između ratobornih navijača i udaljavanjem onih sa istočne tribine od "juga". Požar koji je nastao kao posledica "razmene vatre", izbio je ispod jućne tribine, pa su i vatrogasci imali pune ruke posla.

Prema izveštaju policije, 18 navijača je uhapšeno zbog inceidenata pre utakmice, dok je broj povređenih četiri, i pretpostavlja se da su to navijači koji su učestvovali u sukobu dve grupe Partizanovih pristalica.

2024 © - Vesti online