Subota 26.11.2011.
11:32 >> 16:57h

NATO ubio pakistanske vojnike

Ilustracija: Pakistanski vojnici
 

Agencija AP navodi izveštaj pakistanske državne televizije, koja tvrdi da je u tom napadu stradalo 25 vojnika. Pakistan je saveznik NATO-a u regionu u borbi protiv terorističke mreže Al-Kaida i talibanskih pobunjenika.

Pakistanska vojska je optužila NATO da je u petak, kasno noću, izveo vazdušni napad na vojni punkt u plemenskoj oblasti Mohmand. Islamabad je jutros odlučio da potpuno blokira snabdevanje trupa NATO u Avganistanu preko svoje granice, nakon pogibije pakistanskih vojnika.

NATO: Najverovatnije smo mi krivi

 

Borbena letelica NATO-a "najverovatnije" je odgovorna za pogibiju pakistanskih vojnika u blizini avganistansko-pakistanske granice, izjavio je portparol NATO-a u Avganistanu brigadni general Karsten Jakobson.

 

"Dobili smo poziv za pružanje vazdušne podrške. U daljem razvoju situacije, najverovatnije je to izazvalo pakistanske gubitke", rekao je general Jakobson.

 

On je dodao da je Alijansi poznato da je pakistanska vojska pretrpela gubitke, ali da ne raspolaže brojkama, niti su mu poznate razmere incidenta.

 

General Jakobson rekao je da su se u području incidenta nalazile kombinovane avganistanske i Alijansine snage i naglasio da je utvrđivanje istine o ovom događaju najveći prioritet za NATO.

2024 © - Vesti online