Petak 25.11.2011.
19:05
B92

Uhapšeni zbog podvaljivanja lošeg goriva

Pomešan benzin niskog kvaliteta prodavali po ceni bezolovnog

Kako se navodi, šteta je nastala pošto je preduzeće "MB Gas Oil", koje se bavi prometom nafte i naftnih derivata, angažovalo prevoznika - preduzeće "Daki petrol", radi transporta bezolovnog motornog benzina iz Rafinerije nafte u Pančevu.

MUP saopštava da su uhapšeni Marko U. (1987) iz Čortanovaca i Milovan U. (1982) iz Beograda, obojica vozači u beogradskoj firmi "Daki petrol", kao i Nenad T. (1968) iz Beograda, izvršni direktor preduzeća "MB Gas Oil" iz Beograda i Ivan S. (1972) iz Beograda, komercijalni referent u toj firmi. Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i Dalibor B, vlasnik i direktor preduzeća "Daki petrol" za kojim se traga.

Precizirano je da je Marko U, po nalogu Dalibora B, a posle preuzimanja benzina iz pančevačke rafinerije, 22. novembra ove godine, na parkirališta firme "Daki petrol" u Batajnicu uz pomoć Milovana U. istočio veće količine tog benizna. U cisternu su potom utočili primarni benzin koji ima nižu cenu i slabiju oktansku vrednost, a Ivan S. i Nenad T, pre utakanja u rezerovare benzinske pumpe, nisu kontrolisali izmešani benzin koji je isporečn kupcu.

Na taj način oštetili su kupca naftnog derivata "MB Gas Oil" za 4,3 miliona dinara, kao i građane koji se snabdevaju na benzinskim pumpama tog preduzeća.

Hapšenje predstavlja nastavak akcije na suzbijanju zloupotreba u prometu akciznih proizvoda, a sproveli su ga pripadnici Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave za grad Beograd su u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

2024 © - Vesti online