Petak 25.11.2011.
15:04
Vestionline

"Beograd ne može da ugrozi nezavisnost Crne Gore"

Što smo bliži EU, manje razlike Srbije i Crne Gore: Milan Roćen
 

"Takvih pokušaja ima i uvek će biti, jer neke strukture u Srbiji nikako da prežale to što je Crna Gora postala nezavisna. Što se više budemo približavali i jedni i drugi Briselu, toga će biti sve manje", rekao je Roćen podgoričkim "Vijestima".
 

On tvrdi i da vrh vladajuće Demokratske partije socijalista, ne razmišlja o promeni strateškog kursa Crne Gore, koji predviđa ulazak u EU, bez obzira što Evropu trese kriza.

Roćen je rekao da "prepucavanja" šefa države Filipa Vujanovića i predsednika parlamenta Ranka Krivokapića ne doprinose afirmaciji Crne Gore na međunarodnoj sceni.

Na pitanje da li misli da treba izbrisati treću i četvrtu strofu himne, što Vujanović zagovara sa obrazloženjem da je njihov autor nacista, Roćen je kazao da sve četiri strofe himne ponosno sluša i peva: "Stvarno ne bih ulazio u autorstvo stihova, među kojima je i onaj najljepši – da je večna Crna Gora".

Roćen je rekao da nije sada neophodno priču o himni potencirati sa tog nivoa: "Nema potrebe da to bude goruća tema u Crnoj Gori. Neke stvari prosto treba prepustiti vremenu", kaže on.

2024 © - Vesti online