Petak 01.01.2010.
13:17
V. Jovanović - Vestionline

Policija maltretirala i pre 1. januara

 

Jedan od najupečatljivijih mejlova stigao je iz Čačka, gde je jedan naš čitalac zaustavljen 30.decembra 2009. jer je vozio bez uključenih dnevnih svetala. Iako je u medijima često navođena priča iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) kako će se za primenu kazni koje nisu bile predviđene ranijim zakonom sačekati 1. januar 2010, a vožnja sa uključenim dnevnim svetlima je nov prekršaj, policajac koji je zaustavio našeg čitaoca o tome uopšte nije želeo da razgovara.

U suštini, svestan da je napravio prekršaj, čovek se nije preterano upuštao u razgovor sa organom reda i mira, sve dok nije počelo flagrantno kršenje propisa od strane njegovih bogatijih sugrađana, na šta policajac uopšte nije želeo da reaguje!

“U jednom trenutku je nepropisno parkirani luksuzni crni ’mercedesov’ džip, koji se nalazio pored mog vozila, odnosno ispred mene i policajca, pokrenuo sa mesta. Tada sam rezignirano upitao policajca zašto i on nije kontrolisan, odnosno kažnjen, nakon čega mi je policajac iznerviranim glasom odgovorio da je to njegova stvar i da će mene da kazni kad god me vidi. Ovo poniženje se dogodilo u prisustvu moje supruge i maloletne ćerke. Supruga je to prokomentarisala izjavom tipa: ’Pa on zna gde stanujemo...’ Moja supruga i ćerka su još uzbuđene zbog tog incidenta“, napisao nam je naš čitalac, koji je redakciji ostavio podatke, ali je zamolio da ih ne objavljujemo jer, normalno i razumljivo, što se i vidi iz odnosa organa reda i mira, razloga za strah ima.

A vi, poštovani posetioci sajta Vesti-online.com koji ste se pitali da li će zakon biti isti za sve - očito je da hoće, osim za one sa crnim luksuznim “mercedesovim“ džipovima, jer su jedni ipak “jednakiji“ od drugih.

2024 © - Vesti online