Petak 01.01.2010.
09:57
Tanjug

Srbija dočekala Novu godinu!


 

BEOGRAD

Valcerom "Na lepom plavom Dunavu" i desetominutnim vatrometom nekoliko hiljada dobro raspoloženih Beograđana i gostiju iz zemlje i regiona, ispratili su staru i dočekali 2010. godinu ispred Doma Narodne skupštine gde je tradicionalno održan novogodišnji koncert.

Hitna pomoć u prestonici samo zbog pijanica

"Najluđa noć" ove godine u Beogradu je protekla u dobrim vibracijama što su potvrdili u policiji, Hitnoj pomoći i vatrogasnoj brigadi. U policiji su naveli da je noć prošla mirno i bez većih incidenata i krivičnih dela, dok su vatrogasci imali četiri manje intervencije. Hitna pomoć intervenisala je skoro isključivo zbog pijanstava mladih, koji su slavili na Trgu Nikole Pašića, u Domu omladine, na privatnim žurkama i klubovima. Tokom novogodišnje noći dogodila su se dva saobraćajna udesa u kojima su četiri osobe lakše povređene.

Stanovnici prestonice i gosti u relativno toploj noći u kojoj je temperatura bila 11 stepeni Celzijusa, odbrojali su poslednje sekunde stare i dočekali Novu godinu uz pesme Željka Joksimovića, a prisutne je potom pesmom zabavljao i rep sastav "Sanšajn".

Beograđane, ali brojne posetioce iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije i drugih zemalja na početku večeri zagrejao je rok sastav "Geng" uz Đorđa Davida, a zatim je nastupio rege sastav "Sars". U ponoć je nebo prošarano vatrometom a tokom cele novogodišnje večeri bilo je otvoreno i besplatno klizalište na Trgu Nikole Pašića.

NIŠ

Nekoliko hiljada Nišlija dočekalo je 2010. godinu na centralnom gradskom trgu uz trubače i vatromet, dok su drugi popunili mesta niških kafana, kafića i hotela ili ostali kući sa najbližima i prijateljima.

"Zagrevanje" Na Trgu kralja Milana je počelo u 21 sat nastupom grupe "Varošani", a zatim je okupljene zabavljao Dejan Cukić i njegov "Spori ritam bend". Program u organizaciji Niškog kulturnog centra, iza ponoći nastavljen je nastupom "Pilota" sa Zoranom Lesandrićem.

UŽICE

Više hiljada Užičana je dočekalo Novu godinu na Trgu partizana, uz trubače Dragana Ignjića i vatromet.

Osim preterane upotrebe pirotehničkih sredstava drugih incidenata nije bilo, a u policijskoj upravi je saopšteno da se na putevima u užičkom regionu prošle noći nije dogodila nijedna saobraćajna nezgoda.

Lekari Hitne pomoći su uglavnom imali posla da "otrezne" one koji su preterali u konzumiranju alkohola, a nije bilo povređenih od petardi i drugih pirotehničkih sredstava.

KRAGUJEVAC

Većina Kragujevčana 2010. godinu dočekala je u svojim domovima, a veselo je bilo i na trgu "Kod Krsta" uz muziku i pesme YU grupe i Đorđa Davida, koji je stigao sa proslave iz Beograda, kao i u hotelima, restoranima i brojnim kafićima, gde je ove godine bilo manje gostiju nego prethodnih.

U ponoć je, tradicionalno, usledio desetominutni vatromet koji je stvorio pravu maglu iznad centra grada gde su na Trgu Novu godinu uz YU grupu dočekale tri generacije od unuka do baka i deka. Tačno u ponoć na gradskoj televiziji Kragujevac građanima Novu godinu čestitao gradonačelnik Veroljub Stevanović.

JAGODINA

Puno posla i za rode

U prvom minutu nove godine Beograd je postao bogatiji za tri bebe - prve sekunde 2010. rođena je devojčica ocenjena čistom desetkom, teška 3.350 grama i duga 51 centimetar. Odmah za njom na svet je došao i dečak koji dobio ime Uroš i još jedna devojčica.

Prva beba u porodilištu Opšte bolnice u Jagodini rođena je u 2,15 sati. Reč je o devojčici teškoj 3.100 grama, dugačkoj 54 centimetra od majke Zorice i oca Dejana Andrejića iz Svilajnca.

Oko hiljadu građana Jagodine i Pomoravlja, uz raskošan vatromet i folk pevača Ljubišu Stojanovića-Luisa, u veselom raspoloženju i sa puno pirotehnike, dočekali su Novu 2010. godinu na glavnom gradskom trgu.

U prvom satu Nove godine, predsednik Gradske skupštine Ratko Stevanović posetio je dežurne u Opštoj bolnici, dežurne u Policijskoj upravi, Saobraćajnoj policiji, Vatrogasnoj službi i Gradskoj toplani i uručio im zlatnike - dar lokalne samouprave. Stevanović je zlatnike uručio i novinarima koji su sinoć radili, kao i pripadnicima policije koji su obezbeđivali koncert na trgu, dežurnim vatrogascima na trgu i ekipama Službe hitne pomoći - ukupno 163 zlatnika.

ZAJEČAR

Zaječarci su i ovu Novu godinu doČekali organizovano na gradskom trgu, uz Miroslava Ilića, Maju Nikolić i Mariju Šerifović.

Tačno u ponoć građanima je čestitku uputio gradonačelnik Boško Nićić, a zatim je usledio velicanstveni vatromet. Građani su mogli da se posluže i grejanom rakijom, kuvanim vinom i čajem, koji su deljeni besplatno.

2024 © - Vesti online