Petak 25.11.2011.
05:33
Beta

Tadić u Briselu, Jeremić u Britaniji

Boris Tadić

Kao predsednik Demokratske stranke, Tadić će danas učestvovati i na konvenciji Partije evropskih socijalista (PES) koja okuplja socijalističke, socijaldemokratske i laburističke stranke iz cele Evrope.


PES ima 33 punopravne članice iz EU i Norveške, 12 pridruženih članica i pet stranaka posmatrača.


Demokratska stranka je pridružena članica PES. Iz regiona status pridruženih članica imaju i Socijaldemokratska partija BiH, Socijaldemoratska partija iz Hrvatske, Socijaldemokratski savez Makedonije, a iz Crne Gore Demokratska partija socijalista i Socijaldemokratska partija.


Šef srpske diplomatije u pohodu na Ostrvo

Vuk Jeremić

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić počinje danas višednevnu posetu Velikoj Britaniji, tokom koje će se sastati sa šefom britanske diplomatije Vilijamom Hejgom, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.


Jeremić će danas u Londonu održati predavanje na Univerzitetu Rojal Holovej (Royal Holloway University), a za ponedeljak je predviđen njegov sastanak sa šefom britanske diplomatije Vilijemom Hejgom.


Tokom posete Britaniji, srpski ministar će, zajedno sa predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divcem, u nedelju otvoriti Srpsku kuću koja će tokom Olimpijskih igrara u Londonu 2012. služiti za okupljanje srpskih sportista i predstavljanje Srbije.

2024 © - Vesti online