Petak 25.11.2011.
08:00
Vestionline

Dunja sa ormara leči masnu kožu

Dunja kao slatkiš, izvor zdravlja i kozmetičko sredstvo

Ako imate masnu kožu, možda ćete taj problem rešiti tretirajući lice losionom od dunje. Ulupajte jedno belance, pa dodajte lagano po pola čaše kolonske vode, kamfora i soka od dunje. Ovim losionom natopite vatu i čistite lice. Ubrzo bi koža trebalo da postane glatka i baršunasta.

Losion, dobar za masnu i kožu sa izraženim porama, možete da napravite na sledeći način: dunju sitno iseckajte, prelijte je čašom votke ili 20-procentnim etil-alkoholom. Ostavite da odstoji nedelju dana, procedite. Losion koristite kao masku (natopite vatu i držite je na licu do 20 minuta) ili njime trljajte lice, vodeći računa o tome da, zbog alkohola, ne dodirnete osetljive delove lica (oči, usta, nozdrve). Na kraju lice isperite toplom vodom.

Od dunje možete da napravite i tonik, efikasan u borbi protiv čireva i bubuljica. U litar vode stavite 150 grama semenki dunje. Kuvajte na blagoj vatri 15 minuta, procedite i ostavite da se ohladi. Ovom tečnošću nekoliko puta dnevno ispirajte usta (ako imate afte) ili njome premazujte problematičnu kožu lica.

2024 © - Vesti online